Cumartesi , Ekim 24 2020
Ana Sayfa / ْTÜMÜ / Ön Sözüler / Ön Sözü İkinci Sayı

Ön Sözü İkinci Sayı

Yolumuz dergisinin değerli okurları

21 Mart 2020’de yeni yıl (Nevruz) bayramında başlattığımız 3Aylık Yolumuz dergisinin ikinci sayısını sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyuz. Birinci sayımızı Türk dünyasının ortak bayramı olan yeni yıl bayramı kutlaması ve şenlikleri ile başlamıştık. İkinci sayımızdaysa, Türk dünyasının eski ve ortak bayramlarından olan Kızıl Güneş bayramında huzurlarınızdayız. 21 Haziran bayramında 2020 yılında sevgi dolu bir merhabayla sizin bayramınızı kutluyor ve sizinle tekrar birlikte olmaktan ve sizleri Türk dünyasının önemli bir parçası olan Kaşkayı Türkleri ile tanıştırabilmekten bahtiyarız.

Birinci sayımızda Kendi tanıtımımız dışında sizler için Kaşkayıların kim olduklarından, dillerinden, farklı kültür ve folklarından yazmıştık ve 21 Haziran bayramında yeniden buluşacağımıza söz vermiştik.  Şimdi de sözümüzü yerine getirmeye geldik ve bir zaman aralığından sonra gene bir bayram selamıyla dopdolu bir dergi ile yolumuza devam ediyoruz. Birlik ve kardeşliğe giden yolumuzun bundan sonra da devamlı olması elbette ki dileğimizdir. Biz yolumuzda sizinle yolculuğa her mevsim, varız. Umarız siz değerli arkadaşlar da bu yolda bize koldaş olup yoldaş kalırsınız.

Baştan söylediğimiz gibi Yolumuz, Sen, Ben, O, Siz ve Onları Biz yapan Türklük yoldur. Yolumuz dergisi de bu bağımda olan ve bu fikri destekleyen bir eserdir.

Bu eser Kaşkay Türkleri ile ilgili hem bilimsel çalışmaların değerlendirildiği bir platform olacak hem de bu eserin yanı sıra yolumuz Kaşkay Türkleri ile ilgilenen herkesin, bir ortak iletişim alanı görevini üstlenecektir. Dolayısıyla sizin de Kaşkaylar hakkındaki çalışma ve yazılarınızın bu dergide yer alabileceğini yine de hatırlatmak isteriz.

MUTLUYUZ!

Çünkü Yolumuz dernek ekibi tarafından yayınlanan yolumuz dergisinin geçen sayısı, Türkiye başta olmak üzere Türk dünyasının farklı yerlerinden büyük ilgi gördü. Sizlerin telefonlarınız, Mailleriniz, mesajlarınız ve değerli yorumlarınız Türk dünyasının önemli bir parçası olan Kaşkayıların tanıtılmasının ne kadar önemli ve yerinde olduğunu bir kez daha bize göstermiş oldu. Yolumuz ekibi için sizlerin bizi duyup dinlediğinizden daha büyük mutluluk ne olabilir ki?

Bu arada Yolumuz ekibi YOLUMUZ TACİKÇE[1] dergisini de siyasi, tarihi ve sosyal bazali olarak yayınladı ve artık her Türkçe sayımızdan sonra birde Tacikçe sayımız olacak. Tacikçe sayımız da birinci sayısında oldukça tepki ve ilgi gördü.

Ayrıca Kaşkayılardan onlarca şair ve yazar ekip çalışmasına gönül koyarak YOLUMUZ YAZARLAR KURULU’nu kurdu. Önceki sayıda Kaşkaylar arasında düzenlediğimiz hikâye yarışması sayesinde Kaşkay Türklerinin şivesinde onlarca yenilikçi hikâyeler gençlerimiz tarafından gönderildi.

Dergi fikrini ortaya atıktan beri kendimiz için hedeflediğimiz bir sürü şeyler oldu, bunların en başında hep demiştik ki yolumuzda hiç yazılmamışları ve hep doğru olanları yazacağız. Artık bu hedefimize erişebileceğimize eminiz.

Eminiz ki yolumuzda hiç yazılmamışlar ve hep doğru olanları yazılacaktır, biz olmasak bile!

Eminiz ki yolumuz devam ettikçe Ben’ler Biz olacaktır. Varlıklarımızı diriltiriz, diriltiriz sevgiyi, diriltiriz kardeşliği, diriltiriz birliği!

Yolumuzun güncel faaliyetleri, açtığı Sanat galerisi ve benzerine ilişkin içeriklerine WWW.Yolumuzdernek.com adresinden ulaşabileceğinizi hatırlatarak, size keyifli okumalar dileğiyle, bir sonraki sayımızda buluşuncaya kadar hoşça kalın diyoruz.

[1] Kaşkay Türkleri Farslara Tacık ve Dillerine de Tacıkı ve ya Tacikçe derler.

Dikatınızı çekebilir

Qaşqayı elində toy törəni (Kaşkay şivesinde) Bu yazı “Ozan” dərgisining birinci sayısında yayınlanmışdır.

Cresta Help Chat
gönder